Menu Created with Sketch.
Close Created with Sketch.
19. januar 2016

Nyt dokumenthåndteringssystem til BDO

Ditmer har sammen med BDO udviklet et nyt dokumenthåndteringssystem, der understøtter lettere og hurtigere videndeling i revisionsvirksomheden.

Revisionsbranchen er en videnstung branche, som kræver adgang til dokumenter med viden om en lang række områder. Sammen med BDO har Ditmer udviklet et webbaseret dokumenthåndteringssystem, der giver omkring 1.000 brugere i BDO Danmark let og hurtig adgang til over 2.000 dokumenter og fortolkninger af samme.

Dokumenterne dækker blandt andet over skabeloner, lovgivning, nyhedsbreve, retningslinjer og vejledninger, som nu kan søges frem og læses ét sted.

”Tidligere lå dokumenterne i forskellige systemer, men med den nye løsning kan medarbejderne søge i samtlige dokumenter i ét system. Målet er at understøtte en øget videndeling blandt medarbejderne, og vi har fået meget positiv respons på ikke mindst søgefunktionen, der gør det lettere og hurtigere for medarbejderne at finde de dokumenter, de skal bruge,” siger manager Mikael Houe fra BDO.

Udviklet i agilt samarbejde

Udviklingen af løsningen er sket i et agilt samarbejde, hvor BDO har været dybt involveret i udviklingsprocessen og været med til at forme produktet fra start til slut.

”Det har været en rigtigt god proces, hvor vores folk har spillet bold op af hinanden med Ditmers udviklere gennem hele processen. Vi har også involveret brugerne gennem blandt andet workshops, som sammen med vores tætte dialog med udviklerne har været med til skabe en løsning, der passer perfekt til os,” siger Mikael Houe.

Løsningen gik i drift i efteråret 2015.

 

Vil du læse mere?

Ditmer har sammen med Danske Døves Landsforbund udviklet en app, der gør de
Sammen med Ditmer har Dansk Flygtningehjælp udviklet en løsning, der har ef
Den nye søgeportal arkiv.dk gør knap to millioner historie billeder og doku
Vil du vide mere om dokumenthåndtering? Så tag fat på Sebastian!