Menu Created with Sketch.
Close Created with Sketch.
02. december 2013

Papirløse møder i Oslo

Over 50 politikere i Oslo Kommune er netop skiftet til den digitale mødeløsning eDagsorden.

Med løsningen kan de 59 medlemmer i bystyret og de otte medlemmer af byrådet læse og kommentere dagsordner, bilag og referater fra iPad eller web. Dermed elimineres tidligere tiders bunker af papir på mødebordene, hvilket gavner både miljøet og kommunens økonomi.

Det var blandt andet Ditmers brede samarbejde med danske kommuner, der var med til at gøre udslaget for Oslo Kommunes valg af den aarhusianske mødeløsning. Derudover vægtede kommunen systemets store brugervenlighed højt, fortæller afdelingsleder for IKT i Oslo Kommune Knut Bjørnar Larsen.

"Ditmers omfattende erfaring fra danske kommuner var udslagsgivende for, at vi valgte denne løsning. En forventet god brugervenlighed var et af de vigtigste kriterier," siger Knut Bjørnar Larsen på vegne af bystyrets sekretariat.

Flere kommuner skiftet

De norske kommuner Lørenskog og Skedsmo er også for nylig skiftet til den digitale mødeløsning, der ud over et reduceret papirspild gør det lettere for politikerne at forberede sig og forenkler forvaltningens interne arbejdsgange omkring møderne.

Den danske løsning integrerer med en række af de ESDH-systemer, der benyttes af norske kommuner, herunder ACOS WebSak, ePhorte og Public360. Ditmer eDagsorden er en såkaldt Software-As-A-Service løsning, hvilket også var en fordel for Oslo Kommune.

I Danmark benyttes løsningen af over 60 kommuner, alle fem regioner og mere end 40 organisationer og private virksomheder.